Alanya, Turcia

Descriere Alanya Turcia

Alanya este o statiune pe litoralul Marii Mediterane al Turciei, care face parte din provincia Antalya, la 120 km de orasul Antalya. Populatia orasului (impreuna cu suburbiile) e de cca 400 mii de locuitori. Populatia este aproape in intregime de origine Anatoliana, dar traiesc alaturi de aproape 10 mii de locuitori europeni, cu o prezenta in continua crestere in viata orasului si a economiei acestuia.
Gratie pozitiei sale natural strategice intr-o peninsula mica din Marea Mediterana, sub muntii Taurus, Alanya  a fost o fortareata locala pentru multe imperii din Mediterana, incluzand imperiile Ptolemaic, Roman, Bizantin si Otoman.
Alanya a cunoscut prima data in latina cu termenul de "Coracesium", sau cu termenul grecesc "Korakesion", insemnand "orasul strategic "sau"orasul proeminent". Sub conducerea imperiului Bizantin a devenit cunoscut sub numele de Kalonoros sau Kalon Oros, care insemna "frumos" sau "munte fin/frumos", in greaca. Poporul Seljuk a redenumit orasul Alaiye, un derivat de la numele sultanului Alaeddin Keykubad. In secolele XIII, XIV, negutatorii italieni au numit orasul Candelore sau Cardelloro. La vizita sa din 1935, Mustafa Kemal Ataturk a introdus orasul in alfabetul nou cu numele de Alanya.
Dupa Primul Razboi Mondial, Alanya a fost impartita in 1917, prin Tratatul de la St Jean de Maurienne Italiei, inainte de a reveni Turciei in 1923, dupa Tratatul de la Lausanne. Ca si alte orase din aceasta regiune, Alanya  a avut mult de suferit dupa razboi si in urma migratiei populatiilor, care se practica in Turcia, cand majoritatea populatiei crestine din oras. Turismul in regiune a inceput printre turcii care au venit in Alanya in anii 1960 pentru proprietatile curative invocate ale pesterii Damlatas, iar mai tarziu, facilitarea accesului de catre aeroportul Antalya, a facut posibila dezvoltarea orasului intr-o statiune internationala.  
Alanya are un climat relativ moderat continental-mediteranean. Bazinul mediteranean asigura venirea ploilor pe timpul iernii, vara fiind lunga, calduroasa si uscata. Prezenta muntilor Taurus in imediata apropiere a marii, faciliteaza aparitia fenomenului de ceata, in schimb se creaza curcubee vizibile in majoritatea diminetilor. Inaltimea muntilor creaza un efect interesant dat fiind ca se poate vedea frecvent zapada chiar si in zilele calduroase. Temperatura apei in Alanya are o temperatura medie de 21.4°C anual, cu o temperatura medie a lunii august de 27.9°C.
Pozitia sa la litoralul marii este optima pentru multe festivaluri anuale. Acestea includ Festivalul de Arta si Turism, care marcheaza deschiderea sezonului turistic incepand cu sfarsitul lunii mai–inceputul lunii iunie.  La polul opus este Festivalul International de Cultura si Arta, care are loc in prima saptamana a lunii octombrie si este un eminent festival turcesc. Alte festivaluri regulate sunt Festivalul de Jazz Alanya, care se tine in prima saptmana din septembrie, incepand cu 2002. Festivalul de Jazz gazduieste cantareti de jazz care sustin o serie de concerte. Industria turismului din Alanya aduce putin sub 1.1 miliarde de euro, asadar este industria principala. Zona este, de asemenea, cunoscuta pentru numeroasele livezi, in mod deosebit cele de lamai si portocali, si pentru recoltele mari de rosii, banane si castraveti. In ciuda locatiei sale, foarte putini oameni castiga din activitati maritime, iar pescuitul nu este o industrie majora.


 


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Alanya

Hotel Alaiye Resort Spa

Hotel Alaiye Resort Spa Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel ALAIYE RESORT & SPA a fost construit in anul 2004, renovat in anul 2007 si este alcatuit dintr-un corp principal de 7 etaje, 5 corpuri de 6 etaje Annex si un corp de 5 etaje Boutique. Hotelul cuprinde o suprafata de 30000 mp si aduce un spirit nou resortului, fiind un univers in interiorul universului, oferind o serie de servicii si facilitati moderne.


Hotel Asia Beach Resort

Hotel Asia Beach Resort Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel ASIA BEACH RESORT si-a deschis portile in luna iunie a anului 2016, Hotelul Asia Beach Resort se mandreste cu un design modern si luxos, dar si cu servicii de 5 stele. Astfel, hotelul ofera clientilor sai o vacanta de neuitat la malul marii, convingandu-si astfel clientii sa revina cu drag si anul urmator. Hotelul oferă vederi uimitoare la mare și munte, împreună cu vederi unice ale castelului, care pe timp de noapte sunt incantatoare.


Hotel Aydinbey Gold Dreams

Hotel Aydinbey Gold Dreams Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel AYDINBEY GOLD DREAMS este un hotel de marime medie, confortabil, cu programe de animatie si camere placute. Destinat pentru vacante de familie si tineret. Hotelul si-a deschis portile in anul 2003, insa a fost renovat complet in iarna anului 2015. Hotelul Aydinbey Gold Dreams se intinde pe o suprafata totala de 17.227 mp.


Hotel Club Konakli Family Resort Spa

Hotel Club Konakli Family Resort Spa Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel CLUB KONAKLI FAMILY RESORT & SPA si-a deschis portile in luna mai a anului 2009, intampinandu-si de atunci oaspetii intr-un decor in stil arab. Astfel, hotelul ofera clientilor sai o vacanta de 5 stele pe litoralul turcesc.


Hotel Concordia Celes

Hotel Concordia Celes Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel CONCORDIA CELES isi primeste oaspetii din anul 2003, urmand ca in anul 2005 acesta sa beneficieze de o renovare semnificativa. Hotelul dispune de o suprafata de 16.000 mp si este format din 2 cladiri cu 6 etaje conectate intre ele, oferind servicii si faciulitati pentru un sejur linistit si relaxant.


Hotel Delphin Botanik Resort

Hotel Delphin Botanik Resort Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel DELPHIN BOTANIK RESORT este un hotel preferat de copii si amatorii de plante pentru gradina botanica impresionanta din jurul celor 6 corpuri de cladire din componenta. Are in dotare patru piscine, Aqua Park, Luna Park si terenuri de tenis. Amatorii pot savura gratuit narghilea si inghetata.


Hotel Delphin Deluxe Resort

Hotel Delphin Deluxe Resort Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel DEPHIN DELUX RESORT se pot bucura de diverse forme de divertisment pe tot parcursul zilei, inclusiv jocuri acvatice, activităţi sportive, spectacole live şi muzică. Delphin Deluxe Resort are, de asemenea, un centru de cumpărături la faţa locului.Hotel Ozkaymak Alaaddin

Hotel Ozkaymak Alaaddin Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel OZKAYMAK ALAADDIN este recomandat tuturor turistilor, inclusiv celor care merg in vacanta cu copiii. Are camere mari este construit in stil oriental, are o plaja ingrijita si un spatiu exterior extins.Hotel Ozkaymak World Incekum

Hotel Ozkaymak World Incekum Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel OZKAYMAK WORLD INCEKUM face parte din lantul hotelier Ozkaymak, fiind unul dintre cele mai faimoase si admirate simboluri ale statiunii. Acesta isi primeste oaspetii inca din 1991, beneficiind de o renovare majora in anul 2007, ocupa o suprafata totala de 48.000 mp. Este format si 2 aripi identice conectate printr-un lobby.


Hotel Ozkaymak World Select

Hotel Ozkaymak World Select Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Alanya, Turcia)

Hotel OZKAYMAK WORLD SELECT se remarca prin complexurile hoteliere, multimea de restaurante si baruri, facilitatile pentru sporturile de apa - excursii cu barca, banana gonflabila, jet-ski, schi nautic, rafting, scufundari, precum si plajele in sine, premiate cu Steagul albastru (Blue Flag). Viata de noapte este in general limitata, insa puteti face o excursie in Alanya, pentru un plus de aventura. Apa marii nu este adanca si nu prezinta un pericol pentru copii. Drumul principal din statiune este aliniat de magazine cu marfuri diverse, iar barurile si restaurantele sunt deschise de dimineata pana noaptea tarziu.

 

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com