Emiratele Arabe Unite este o federatie formata din sapte emirate suverane, dintre care cele mai importante sunt Dubai si Abu Dhabi – ultima gazduieste capitala federatiei. Emiratele Arabe sunt dominate de desert, in acelasi timp insa este o tara a peisajelor cu contrast, de la dunele de nisip care inspira calatorul la oazele bogate, de la muntii stancosi la campiile fertile si plaje intinse cu nisip fin. Emiratele Arabe Unite, una dintre destinatiile turistice care se dezvolta cel mai repede din lume, are toate ingredientele necesare pentru o vacanta de vis: soare, nisip, mare, sporturi, o cultura traditionala care fascineaza turistul si un mediu sigur si primitor.

Emiratele Arabe Unite, a căror denumire oficială este Al-Imarat al-Arabíja al-Muttahida (în limba engleză The United Arab Emirates), sunt o federaţie alcătuită dintr-un număr de şapte monarhii de tip absolutist, şi anume Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah şi Abu Dhabi. Fiecare dintre acestea este condusă de o familie extrem de bogată. Printre cele mai bogate emirate arabe se numără Dubai şi Abu Dhabi, care joacă un rol hotărâtor în cadrul întregii federaţii. Emiratele sunt situate în sud-estul Peninsulei Arabe, învecinându-se cu Arabia Saudită, Sultanatul Oman şi Qatarul. De asemenea, au în partea de vest ieşite la Golful Persic iar în sud la Golful Oman. Din rezultatele recensământului efectuat în anul 2007 reiese că Emiratele Arabe Unite au o populaţie de 2 484 818 de locuitori. Dintre aceştia, locuitorii indigeni ai acestor ţinuturi reprezintă la ora actuală numai 18%.
Majoritatea populaţiei este de origine arabă, provenind din Egipt, Iordania, Sudan, Liban şi Siria. În afară de aceştia, mai trăiesc aici şi pakistanezi, indieni, iranieni şi filipinezi, precum şi o minoritate în număr de o sută douzeci de mii de englezi. Religia oficială a Emiratelor este islamul, majoritatea credincioşilor fiind suniţi. 16% dintre locuitori sunt musulmani şiiţi. Există, de asemenea, şi un mic număr de hinduişti şi creştini.
Suprafaţa totală a federaţiei Emiratelor Arabe Unite, cărora le aparţin şi insulele situate în apropierea ţărmurilor acesteia, este de 83 600 km2,. Cel mai întins, şi în acelaşi timp cel mai bogat emirat este Abu Dhabi, care ocupă aproape 85% din suprafaţa totală a federaţiei. Teritoriul Emiratelor este alcătuit în procent de aproximativ 90% din regiuni aride, aparţinând deşertului Rub al-Khali. Culoarea nisipului în deşert variază în funcţie de compoziţia mineralelor specifică fiecărei zone a acestuia, de la nuanţe de gri şi bej până un la roşu intens. În ciuda sălbăticiei şi asprimii deşertului, întinderile nesfârşite de nisip şi uimitoarele dune constituie un peisaj de o frumuseţe cu adevărat impresionantă. În mijlocul deşertului nu lipsesc nici frumoasele oaze pline de viaţă şi verdeaţă, dintre care merită menţionate, de exemplu Liwa şi Buraimi. Regiunile din nord, dinspre emiratul Ras Al – Khaimah sunt mai înverzite. La frontiera cu Omanul se află masivul muntos cu numele de Al-Hajar, cu înălţimi de până la 1100 de metri. Pe coastele Golfului Persic sunt zone joase în care predomină vastele bazine secate ale unor lacuri sărate (chott).
Turismul în Emiratele Arabe Unite a înregistrat în ultimii ani o dezvoltare intensă. În anii 50 ai secolului 20, pe teritoriul lor au fost descoperite importante zăcăminte de petrol, ceea a adus statelor federaţiei o enormă bogăţie. S-a început realizarea unor proiecte grandioase, care au transformat încetul cu încetul Emiratele într-o lume a luxului şi bogăţiei. În ziua de azi nu sunt numai un spaţiu al oamenilor de afaceri înstăriţi, ci şi o destinaţie turistică foarte căutată pentru combinaţia exotică de vechi tradiţii culturale şi de modernitate. Zgârie-nori atingând înălţimi greu de imaginat, insule artificiale în formă de palmieri, Burj Al Arab - "Hotelul de Aur", de şapte stele, de un lux incredibil, cea mai preţioasă comoară a Emiratelor Arabe Unite, toate acestea sunt numai câteva dintre atracţiile care îi fascinează aici pe vizitatorii din întreaga lume. Doritorii de odihnă şi relaxare au la dispoziţie plaje minunate cu nisip alb şi fin, iar toate complexurile hoteliere oferă o multitudine de posibilităţi de a petrece o vacanţă activă făcând scufundări şi alte variate sporturi.
Abu Dhabi, cel mai mare şi mai bogat dintre cele şapte emirate, este în acelaşi timp capitala cu acelaşi nume a federaţiei. Peisajul său uimitor este dominat de minaretele a nenumărate moschei tradiţionale, în contrast cu zgârie-norii monumentali şi cu şocantele construcţii avangardiste. Străzile sunt mărginite de palmieri iar oraşul are o mulţime de parcuri pline de verdeaţă, cu alei plăcute şi fântâni arteziene, care îmbie la odihnă şi relaxare. Abu Dhabi este situat pe o insulă nisipoasă din apropierea coastei, fiind uşor accesibil pe cele două poduri care îl leagă de ţărm.
Cel mai mic emirat este Ajman, aflat la numai 10 km se Emiratul Sharjah şi la 20 de km de Dubai. Ajman este o destinaţie preferată de turişti, mai ales datorită plajelor lungi de câţiva kilometri, cu nisip fin de un alb strălucitor şi cu o apă transparentă şi curată. Şi aici, arhitectura oraşului este un amestec fascinant de clădiri istorice şi de construcţii ultramoderne.
În Dubai, o destinaţiei celebră în întreaga lume, vă aşteaptă o lume a luxului şi a bogăţiei extreme, unde hotelierii sunt capabili de a vă împlini orice dorinţă. Plaja Jumeirah, cu nisip alb ca zăpada, mângâiată de valurile azurii ale mării şi mărginită de palmieri şi de hoteluri de cinci stele, constituie numai una din multitudinea de atracţii care fac ca numărul turiştilor care aleg această destinaţie unică şi plină de confort să crească de la an la an.
Posibilităţile de petrecere a timpuluri sunt aici aproape nelimitate, puteţi juca golf, puteţi face scufundări pentru a admira minunata lume subacvatică etc. Dacă temperaturile de afară vă vor părea insuportabile, nici o problemă: Dubaiul dispune de un vast complex cu zăpadă artificială, unde puteţi practica sporturile de iarnă! Dubai a devenit celebru în lume mai ales datorită unor proiecte şi construcţii de-a dreptul granidioase, realizate într-un timp-record, cu sprijinul familiei conducătoare Al-Maktum şi cu participarea multor investitori străini. Magazinele din centrele comerciale ale Dubaiului oferă un sortiment enorm de mărfuri. Veţi găsi aici tot ce doriţi. Foarte cunoscută este "Piaţa de Aur", unde puteţi face cumpărături la preţuri foarte avantajoase. Când se vorbeşte de Dubai nimeni nu se zgârceşte la superlative, deci nu e deloc de mirare că este numit adesea "cea de-a opta minune a lumii".
Emiratul Fujairah, separat de celelalte state membre ale federaţiei de un lanţ muntos , este singurul dintre acestea care nu dispune de zăcăminte de petrol, principala lui sursă de venit constituind-o turismul. Fujairah ocupă cea mai mare parte a coastelor estice ale Emiratelor şi este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase. Merită să faceţi aici scufundări în apele cristaline ale mării, în care se ascunde o lume plină de viaţă şi de culoare. În zonele interioare puteţi face excursii şi vizita o serie de locuri istorice importante.
În nordul extrem al federaţiei, la graniţa cu Omanul, se află emiratul Ras Al Khaimah. Munţii Al Hajar, ţărmurile stâncoase şi văile fertile constituie un peisaj de o mare frumuseţe. Emiratul este o destinaţie potrivită mai ales pentru vizitatorii care preferă natura în locul marilor oraşe strălucitoare ca Dubaiul sau Abu Dhabi. În Ras Al Khaimah vă puteţi petrece timpul la soare, pe plajele plăcute, sau puteţi face excursii în munţi sau pe mare, pentru a vedea delfini şi balene. Ras Al Khaimah este situat la o distanţă avantajoasă de Fujairah şi Umm Al-Qaiwain, care nu sunt atât de aglomerate şi unde se păstrează străvechile tradiţii locale, aşa că le puteţi vizita.
Datorită poziţiei sale geografice, emiratul Sharjah se învecinează cu alte şase emirate. Capitala sa, care poartă acelaşi nume, se află pe locul trei în Emirate din punct de vedere al mării şi este la fel de modernă şi de bogată ca şi celelalte mari oraşe ale federaţiei. Dispune de o multitudine de muzee, galerii de artă şi centre culturale. În anul 1998 oraşul a fost proclamat capitala culturală a lumii arabe. Dacă doriţi să ieşiţi în afara complexului hotelier unde locuiţi, nu uitaţi că legile emiratului Sharjah sunt cele mai severe în ceea ce priveşte respectarea tradiţiilor islamice legate de comportamentul în public, mai ales privind îmbrăcămintea.

Informatii utile
Reprezentante diplomatice:
Ambasada României în Emiratele Arabe Unite (Dubai):
2nd Str., Nr.9, W(14/1) plot No.13 at Al Rodha Area P.O.Box 70416.
Telefon: 00971/2/44 59 919
Conditii de intrare în tara: este nevoie de viza, stampila israeliana nu este un obstacol pentru obtinerea
vizei. Viza se va obtine la sosirea în Dubai, în aeroport – pe baza solicitarilor prealabile la agentie. Pentru procurarea vizei sunt necesare minim 2 saptamâni.
Moneda, schimb valutar: moneda oficiala este dirhamul, (1USD= 3,6 AED) – moneda poate fi convertita în valuta. Cartile de credit sunt acceptate peste tot. În orase sunt case de schimb valutare, nu merita sa schimbati banii la receptia hotelurilor, rata de schimb fiind neavantajoasa!
Fus orar: ora României + 2 ore.
Sanatate: vaccinarea nu este obligatorie. Va recomandam sa aveti la dumneavoastra o trusa medicala
continând medicamente pentru febra si raceala. Va recomandam sa consumasi numai apa îmbuteliata.
Fotografiere: este interzisa fotografierea obiectivelor militare, a localnicilor, în special a femeilor. Intrarea
în moschee este interzisa turistilor (exceptie o singura moschee).
Taxi: exista mai multe companii de taximetre; fiecare taxi este dotat cu aparat de taxare (tariful este în
moneda locala).
Telefon: aproape peste tot se pot cumpara cartele telefonice contra sumei de 50 DHS. Telefoanele mobile se
pot utiliza, dar reteaua nu are acoperire peste tot.
Bacsis: în restaurante cota bacsisuilui este de 10%, pentru serviciile hoteliere 5-10 DHS.
Îmbracaminte: se recomanda îmbracaminte usoara, din bumbac/in, pantofi comozi, palarie de soare,
ochelari de soare, iar pentru serile racoroase îmbracaminte mai calda. Nu este recomandat purtarea de fuste scurte sau rochii decoltate, din cauza obiceiurilor religioase severe.
Religie si limba: limba oficiala este araba dar peste tot se vorbeste limba engleza. Majoritatea populatiei este de religie mohamedana, dar traisec si catolici si hindusi.
Curent electric: 220 V, dupa modelul englezesc. Adaptoare se pot gasi la receptiile hotelurilor.


Destinatii Emiratele Arabe Unite

Statiuni litoral




Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com