Shkorpilovtsi, Bulgaria

Descriere Shkorpilovtsi Bulgaria

Localizare: Micuta statiune Shkorpilovtsi este de fapt un sat amplasat la doar 100 m de cele mai frumoase plaje ale coastei nordice a litoralului bulgaresc al Marii Negre. Se afla in apropiere de Varna la doar 35 de km (sud) si de orasul Byala la 30 de km (nord) este localizat in la 1 km distanta fata de centrul statiunii Shkorpilovtsi, intre Varna si Byala. 

Cazare: Satul ofera cazare la hoteluri, vile, bungalouri si apartamente de inchitiat. 

Shkorpilovtsi se bucura de cea mai lunga (13 km) si cea mai lata (100 m) plaja de nisip dintre toate statiunile de pe litoralul Bulgariei, plaja cu nisip fin impletindu-se cu diferite tipuri de paduri, oferind astfel posibilitatea de relaxare si recreere intr-un cadru unic pe litoralul Marii Negre. Plaje cu nisip fin impletindu-se cu diferite tipuri de paduri si izvoare, ofera posibilitatea de relaxare si recreere.

Numele statiunii se datoreaza fratilor Karel si Hermann Skorpil, doi arheologi de origine Ceha-Bulgara care au trait si lucrat in Varna. In apropiere de plaja, curge linistit raul Funduklijska, de-a lungul caruia se gasesc mai multe izvoare minerale, constituind astfel premisa dezvoltarii unei statiuni balneare cu servicii de inalte calitate. Tot aici se afla si Institutul de Cercetari Stiintifice Shkorpilovtsi a carui constructie a inceput in anul 1980, pentru a fi terminata 3 ani mai tarziu si deschis publicului in anul 1983. Institutul de Cercetări Științifice este situat în apropiere de plaja. Acesta dispune de un complex de laborator și o estacada de sprijin. Estacada are lungime totală de 230 m și este la 7 m inaltime fata de nivelul marii și servește ca o platformă pentru montarea aparatelor de cercetare.

Zona este preferata de amatori de camping dar in ultimii ani numarul de unitati de cazare de confort a crescut mult si acum exista alternative pentru orice fel de gusturi. Regiunea este un exemplu excelent de regiune ecologica, care îmbină plaje salbatice, padurea si riul.

 Riul Funduklijska curge chiar langa plaja si apusurile de soare se pot vedea foarte bine din acesta zona. Zona de-a lungul raului este bogata în ape minerale.

Peisajul natural este completat armonios de Capul Cherni (Karaborun) care se ridică la circa 80 de metri inaltime deasupra marii si este cel mai nordic punct al muntilor Balcani în locul in care se intalnesc cu marea.
Plaja: Shkorpilovtsi dispune de cea mai lunga (13 km) si cea mai lata (100 m) plaja de nisip dintre toate statiunile de pe litoralul Bulgariei, plaja cu nisip fin marginindu-se cu padurea, riul si terminatia muntilor Balcani (Cap Karaborun) in Marea Neagra.
Atractii: In apropiere se afla rezervatie naturala Longoza.


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Shkorpilovtsi

Hotel Spa Long Beach

Hotel Spa Long Beach Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Shkorpilovtsi, Bulgaria)

Hotel & Spa LONG BEACH este un hotel sofisticat și elegant si oferă oaspeţilor apartamente, înconjurate de grădini şi se află în regiunea de coastă Shkorpilovci, una dintre cele mai întinse plaje de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Pe plajă există şi o şcoală de windsurfing. Centrul staţiunii Shkorpilovci se află la 1 km de unitatea de cazare, iar aeroportul Varna este la aproximativ o oră cu maşina.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com