Bodrum, Turcia

Descriere Bodrum Turcia

BODRUM este cunoscut in antichitate sub numele de Halicarnas, este locul nasterii marelui istoric Herodot. Cea mai populata si renumita zona a orasului este reprezentata de port unde turistii se delecteaza in fiecare seara pe una dintre terase urmarind yachturile care vin si pleaca. 
Localizare: Orasul se afla pe coasta sudica a Peninsului Bodrum, la Golful Gökova, in provincia Mugla.
Importanta localitatii: Este un bun punct de pornire intr-o calatorie de-a lungul coastei cariene, amintind de mitologie si istorie, cu o arhitectura tipic mediteraneana, cu plaje de nisip spectaculoase și mici golfuri stancoase. Bodrum este o incantatoare destinatie turistica, care satisface exigentele oricarui turist si care isi asteapta vizitatorii sa-i descopere misterele.
Clima: Orasul se bucura de un climat tipic mediteraneean cu veri foarte calduroase, temperatura medie atingand 34 grade Celsius. 
Infrastructura: cel mai apropiat aeroport este Melas se afla la 40 km de oras.
Locuri de vizitat: Ruinele Mausoleului din Halicarnas, aflate în partea de nord a orasului Bodrum (la cca 1 km de centru) sunt cuprinse intr-un muzeu in aer liber.
- Castelul Sf.Petru din preajma portului Bodrum, construit de catre Cruciatii Ioaniti din resturile Mausoleului din Halicarnas, distrus de un cutremur in secolul XII.
- Amfiteatrul putea gazdui aproximativ 13.000 de spectatori, constructia lui a inceput in anul 364 I.Hr. si este format din patru turnuri care au rezistat invaziilor.
Zone inconjuratoare: Gumbet, se afla la doar cativa km de oras, este cunoscuta pentru cea mai larga plaja de nisip. In statiune exista multe hoteluri, iar viata de noapte poate concura chiar si cu cea din Bodrum.
- Torba, este cea mai cunoscuta suburbie a Bodrumului. Aici, tarmul este taiat de mici golfuri, in care se afla hoteluri moderne cu plaje inguste de nisip sau prundis si platforme.
- Statiunea Yalikavak, situata la 18 km de Bodrum, este numita "St. Tropez-ul" Turciei, datorita peisajului pitoresc, cu mori de vant, vile elegante, plaje de nisip.
- Turgutreis se afla la 20 km de Bodrum, este o statiune apreciata pentru plaja de nisip protejata de vanturile puternice de numeroase insule din apropierea tarmului.
Bodrum este faimos pentru viata de noapte asigurata de una dintre cele mai mari discoteci in aer liber din Europa si de multimea de baruri, terase si restaurant, saptamana de arta si cultura din luna septembrie si cupa de yachting din luna septembrie.


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Bodrum
Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com