Circuite
Circuite

Rezervare telefonica sau email

Oferte circuite

Oferta Circuit Iordania
Pentru perioada: ( 17 Septembrie 2017 - 25 Septembrie 2017 )
Tip transport: Avion;
Tip masa: Demipensiune (HB);

pret incepand de la
866 €

Circuit: Tur Regilor Iordania

Plecari: 17.09.2017 si 29.10.2017

Durata: 7 nopti – 8 zile

 

Mica Descriere: Nu mai puțin de 100 de site-uri de importanță biblica. De la Avraam și Moise la Ioan Botezătorul și Iisus Hristos, părinții fondatori ai doua dintre cele trei tradiții monoteiste sunt toate strâns legate de peisajul iordanian. Chiar daca nu esti o persoana religioasa, prin natura, vizitând site-uri de semnificație biblică poate fi o mișcare incredibila și chiar o experiență spirituală de neuitat. Amman – Gadara Vechi – Um Qais – Pestera Maica Domnului – Betania – Locul Botezul – Anjara – Jerash – Madaba - Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe – Muntele Nebo – Mormantului lui Moise- Drumul Regilor -Mekawir – Site-ul lui Irod cel Mare – locul care Sf.  Ioan Botezătorul a fost Decapitat – Castelul Kerak – Petra – Ain Musa –Wadi Rum – Aqaba – Wadi Araba – Marea Moarta – Castelele si Palatele din Desert.

Ziua 01:
Sosire la aeroportul QAI Amman, ne intalnim cu ghidul local, facem  formalitătile vamale, transfer la hotel, check –in  si cazare.

Ziua 02: Vechiul si Noul Amman - Castelele Desertului.

După micul dejun începem ziua cu un city tour al capitalei Amman. Continuam apoi sa exploram partea de est a Iordanului unde gasim castelele si palatele desertului construite de califii Omeiazi in secolul al VIII-lea d.Hr. Ei au construit aceste castele si palate în desertul iordanian cu scopul de a mentine rutele caravanelor si pentru a asigura loialitatea triburilor iordaniene. In plus, au construit cabane de vânătoare să se bucure de călărie, de vânătoare si de baie. Transfer catre Amman pentru cina si cazare.

Ziua 03: UmQais-Anjara-Jerash  ( pranz de Paste - miel stil arabesc)
Dupa micul dejun, mergem in nordul Iordaniei la Umm Qais (Gadara Vechi) datând din secolul II d.Hr. oras unde vom gasi străzi cu coloane, amfiteatre, biserici, temple si marele forum roman. De aici putem admira Peninsula Golan si Lacul Tiberias. Vom vizita apoi Anjara si vom face un pelerinaj la Biserica Maicii Domnului – o pesteră reconstruita, care este venerata ca un loc prin care Iisus si mama sa Maria au trecut în timpul călătoriilor lor între Marea Galilee, orasele Decapolis, Betania dincolo de Iordania si Ierusalim. Anjara a fost desemnat de către Vatican ca loc de pelerinaj. In continuare vom merge spre nord pentru a vizita splendidul oras greco-roman foarte bine conservat - Jerash. Întoarcere la Amman pentru cina si cazare.

Ziua 04: Madaba – Muntele Nebo – Mekawir – Kerak panoramic – Petra

După micul dejun plecam spre Towaros Madaba, orasul cu mozaicuri. Acest oras are o istorie lungă fiind mentionat pentru prima dată în Biblie si în Stela lui Mesha pe vremea când era un oras mobit. Vizitam Biserica Crestină Ortodoxă Sf. Gheorghe unde se afla o harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel si Egipt. Mergem mai departe catre Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise. De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Făgăduintei. Aici se gasesc ruine din secolele IV -VI, biserici ale căror pardoseli sunt încă acoperite cu un minunat mozaic. Se continua drumul apoi, mergandu-se pe Drumul Regilor, catre Mekawir, dealul unde se afla candva palatul regelui Irod. Traditia spune că in timp ce Salomea a dansat, Sf. Ioan Botezătorul a fost decapitat. Se viziteaza palatul lui Irod cel Mare, apoi se pleaca spre Castelul Kerak (unul dintre cele mai bune exemple de constructie din timpul Cruciadelor). Vom face o vizita panoramica dupa care continuam drumul spre Petra. Cazare si cina.

Ziua 05: Petra – Wadi Rum.

După micul dejun, începe explorarea uneia dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare călare pana in Siq (Canion), urmat de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele. Apoi plecam spre Wadi Rum sau ’’Valea Lunii’’. Aici vom găsi aventura si vom simti romantismul Desertul Arabiei. Wadi Rum este ca un peisaj selenar format din văi vechi si munti din travertin erodati, crescand  printre nisipuri colorate in alb si roz. Ne bucuram de un safari de 2 ore pentru a explora locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective din Wadi Rum si locuri unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie (2000), Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015) dupa care ne astepta o cina in stil beduin cu o petrecere superba. Dupa miezul noptii luminile se sting pentru a observa un cer absolut impresionant. Cazare Wadi Rum.

Ziua 06: Wadi Rum – Aqaba

Dupa micul dejun vom face transfer la Aqaba. Zi libera  la Marea Rosie pentru plaja si relaxare, cina si cazare.

Ziua 07: Aqaba

Zi Libera.

Ziua 08: Aqaba – Betania – Marea Moarta – Amman- Aeroport.

Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Wadi Araba de-a lungul malul Mării Moarte pentru a vizita Betania. Betania reprezinta locul sfant unde Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus in apa din albia larga a Iordanului. Mult timp acesta a fost cunoscut doar din Biblie si din textele bizantine si medievale. Zi libera la Marea Moarta - cel mai jos punct de pe Pamant – pentru plaja, apoi se pleaca spre Amman pentru cina si o plimbare prin Mall pentru ultimele cumparaturi. Plecare spre aeroport in jurul orei 00:45.

CAZARE IN LOCALITATILE

HOTELURI SAU SIMILAR

NOPTI DE CAZARE

REGIM DE MASA

AQABA

Days Inn 4****

2 nopti

Demipensiune

AMMAN

Imperial 4****

3 nopti

Demipensiune

PETRA

P.Quatro 4****

1 noapte

Demipensiune

WADI RUM

Dissi Campsite (Hillawi) 4****

1 noapte

Demipensiune

Pret pentru o persoana

Camera Dubla

866 usd

Single

1.104 usd

Pretul Include

Bilet avion Bucuresti - Amman si retur cu compania Tarom.
* Asistenta turistica la sosire si la plecare.
* Cazare cu demipensiune la hotelurile 4*.
* Transferuri in concordanta cu programul cu autocar turistic cu A/C.
* Ghid limba romana pe perioada vizitelor.
* Viza gratuita.

Pretul nu Include

 Taxa de aeroport 145 usd.
*Taxele de intrare la siturile turistice mentionate in program 130 usd.
* Cheltuieli de natura personala.
* Bauturi la mese si alte mese decat cele mentionate.
*Asigurare medicala si storno (reducere 20%).

IMPORTANT

PLECARI

17.09.2017 

28.10.2017 
Copyright © 2018 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com