Burgas, Bulgaria

Descriere Burgas Bulgaria

Locatie: Burgas, capitala de sud a litoralului Marii Negre, este cel mai mare oras din Bulgaria de sud – est, situat in golful Marii Negre care i-a dat si denumirea. Orasul este construit pe patru mari terase si este inconjurat de doua mari lacuri, Lacul Atanasovsko si Lacul Bourgasko, in care se varsa apele mai multor rauri precum Aïtoska, Srédetzka, Fakiiska si Rousokastrenska. Burgas este cel de-al patrulea cel mai mare oras din Bulgaria.

Istoric: Burgas a fost fondat acum 2000 de ani, ca oras roman. Dupa cum indica vechiul sau nume, Koulata, orasul a functionat initial ca oras-cetate. Dupa caderea Imperiului Roman, acesta a devenit un oras de pescari. In sec. al XIX-lea, Burgas a fost complet incendiat, iar dupa reconstituire si reconstructie a devenit cel de-al patrulea oras din Bulgaria, ca marime si importanta economica.

Descriere: Portul Burgas din oraş a fost fondat de greci sub numele de Pirgos pentru motive strategice. În acea perioadă, oraşul a avut numele Burgas. Noul port a fost construit în anii 1894–1903. În 1903 au fost introdus şi transportul feroviar şi pentru crearea de noi facilităţi de prelucrare a ţiţeiului şi a produselor chimice. După căderea regimului socialist din orasul Burgas, împrejurimile sale au început în mod semnificativ la dezvoltarea turismului.  Burgas are propriul aeroport international de la care vei ajunge la toate destinaţiile turistice din lume. În prezent, orasul Burgas are 212 000 de locuitori. In centrul orasului Burgas, puteti vizitaţi interesante atractii ca monumentul soldatului rus Alyosha, cele mai vechi cladiri bulgaresti si Universitatea, care este singura ţară care oferă cursuri de management si economie. La marginea de sud a Burgas-ului sunt multe biserici frumoase şi muzee. Cel mai interesant este Biserica Armeneasca construita tipic armean. Daca Varna este considerata capitala bulgara a Marii Negre, ceea ce confera particularitatea Burgas-ului este fara indoiala amprenta sa artistica si arta de a trai. Se spune ca locuitorii orasului sunt oameni cordiali, intotdeauna binedispusi si ospitalieri. Identitatea lor este inseparabila de Marea Neagra si toata viata lor se desfasoara in jurul acesteia. Serile de la Burgas sunt un adevarat simbol al artei de a trai. Mergeti pe Podul Antic si contemplati pentru cateva minute Marea Neagra si veti simti spiritul Burgas-ului. Ca si Varna, Burgas dispune de o gradina maritima, situata de-a lungul litoralului. Aceasta este mai mica decat gradina din Varna, dar la fel de potrivita pentru plimbarile de dupa-amiaza sau din serile de vara. Foarte aproape de centrul orasului, aceasta are avantajul de a fi in apropierea a numeroase restaurante, cafenele si mici buticuri. Burgas are o traditie de mai mult de 25 de ani in a organiza un Festival International de Folclor. Acesta se desfasoara vara, adesea in aer liber, in micile teatre de vara din Gradina maritima. De asemenea, cea mai mare expozitie nationala de flora – Flora – are loc in fiecare an la Burgas. Pentru cateva zile, sute de culori invadeaza peisajul orasului, iar acesta se transforma in opera de arta. Deviza acestei expozitii este Natura-Om-Armonie.

Locuri de vizitat in Burgas: In oras, puteti vizita Muzeul Judeatean de Istorie, infiintat in 1925, cu sali de arheologie unde sunt expuse obiective datand din perioada infiintarii coloniilor antice la Marea Neagra. Muzeul de Etnografie poate constitui, de asemenea, o alegere foarte buna, fiind renumit pentru expozitiile sale de masti de koukeri, costume traditionale, accesorii pentru ritualuri, broderii si diferite materiale si panzeturi. Muzeul de Stiinte Naturale expune in jur de 1200 de specii de insecte si reptile si mai mult de 140 de specii de peste si plante care cresc in regiunea Strandzha, protejata de lege pentru speciile rare. Mai puteti vizita Galeria de Arta, cu numeroase icoane pictate de artistii renascentisti bulgari, catedrala Sf. Chiril si Metodiu, biserica armeneasca, filarmonica, opera. De la Burgas, se ajunge usor pe Coasta Soarelui si la lacul Atanasovsko. Lacul Pomorie se afla la 20 de km nord. Insula Sf. Anastasia se afla la 3 mile nautice est de oras. Aici se afla o biserica foarte veche, insula fiind un cunoscut loc de exil pentru revolutionarii de aripa stanga in perioada 1923-1925 si pentru antifascisti in perioada 1943-1944. Satul Kraimorie se afla la sud de Burgas, pe drumul spre vechea cetate Pirgos. In vecinatatea satului exista o plaja foarte frumoasa, precum si case de vacanta. Doua statiuni bulgaresti cu o istorie bogata si monumente arhitecturale unice se alfa in apropierea Burgasului – Nessebar la nord si Sozopol la sud.

 


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Burgas

Hotel Atlantis Resort And Spa

Hotel Atlantis Resort And Spa Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Burgas, Bulgaria)

Hotel ATLANTIS reprezinta locul ideal pentru intalniri de afaceri, o vacanta de familie sau pur si simplu pentru un sejur relaxant si ofera o gama larga de servicii, facilitati si conditii bune de cazare.


Hotel Burgas

Hotel Burgas Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare+
(Burgas, Bulgaria)

Hotel BURGAS reprezinta locul ideal pentru intalniri de afaceri, o vacanta de familie sau pur si simplu pentru un sejur relaxant si ofera o gama larga de servicii, facilitati si conditii bune de cazare.


Hotel Primorets

Hotel Primorets Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Burgas, Bulgaria)

Hotel PRIMORETS reprezinta locul ideal pentru intalniri de afaceri, o vacanta de familie sau pur si simplu pentru un sejur relaxant si ofera o gama larga de servicii, facilitati si conditii bune de cazare.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com