Borovets, Bulgaria

Descriere Borovets Bulgaria

Cunoscuta din anul 1896, Borovets este cea mai veche statiune de ski din Bulgaria, fiind astazi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Este situata pe coastele nordice ale muntilor Mousala, la est de Rila.
Borovets este situata la numai 72 km distanta de Sofia. Din capitala bulgara pleaca un autobuz la fiecare 30 min. catre Samokov, oras situat la numai 12 km distanta de Borovets si legat de acesta prinr-o sosea foarte accesibila. Asezata la 1390 m altitudine printre padurile de pin (avand cele mai inalte partii la 2600 m), statiunea este locul ideal petru relaxare si recreere.
Climatul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sanatoase. Iernile sunt blande, statiunea bucurandu-se insa de foarte multa zapada. Temperatura medie in perioada celei mai reci luni ale anului, ianuarie, este de 4,8º C.
De obicei, coastele statiunii Borovets se bucura de zapada de la jumatatea lunii decembrie pana in aprilie. Aerul din statiune este curat, nepoluat.
Excelentele dotari ale partiilor din Borovets atrag in fiecare an mii de iubitori de sporturi alpine, atat din Bulgaria cat si din alte tari. Acestia pot folosi in voie cei 45 km de partie, variabila in lungime si grad de dificultate si grupta in trei regiuni distincte: partiile Sitnqkovo – Martinovi Baraki; cele 4 partii Markudjik si cele 3 partii Qstrebec. Ultimele sunt cele mai bune, aici avnd loc cele mai importanet competitii sportive ale iernii.
Statiunea in sine gazduieste in mod regulat diferite competitii sportive specifice sezonului de iarna. De exemplu a gazduit de doua ori concursul Cupa Mondiala in Ski Alpin, iar in ceea ce priveste pistele pentru biathlon – aceea din Borovets este una dintre cele mai bune din Europa.  Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai putin de 2.500 m altitudine si cele care trec pe sub traseul telecabinei. Toate partiile sunt impartite pe diferite grade de dificultate, putand satisface astfel orice nivel de skior: incepator, mediu sau avansat.
Cele 4 partii Sitnyakovski sunt cele mai lungi. Cea care este cotata ca partie pentru schiori medii este cea mai lunga dintre toate, masurand 5.800 m. Restul de 3 partii Sitnyakovski sunt cotate ca dificile si au urmatoarele dimensiuni: 4.000 m, 4.000 m, respectiv 1.000 m.
Tot 4 la numar sunt si partiile Martinovi Braki. Cea mai dificila dintre ele se numeste “Martinovi Baraki 4” si are 1.200 m lungime. Celelalte 3 partii au 1.160 m, 1.160 m, respectiv 1.260 m si sunt cotate ca “dificile” si “medii – dificile”. Partiile neamenajate însumează 18 km, cea mai lunga dintre ele masurand 10 km si fiind situate chiar langa telecabina. Partiile situate la cea mai mare altitudine sunt cele 4 numite Markougjika, fiecare masurand 1.300 m. Se poate schia pe timp de noapte, cu nocturna, pe partia opusa hotelului Rila, in fiecare zi intre orele 17.00 si 22.00. Incepatorii se pot bucura de instructori de ski vorbitori de engleza si de partii adaptate nivelului lor, situate chiar langa Complexul Rila. Sedintele de schi dureaza 4 ore si se fac 6 zile pe saptamana.
Scoala de ski Borovets are o reputatie internationala excelenta. Este stiut faptul ca incepatorii schiaza la inceputul saptamanii pe partiile cu grad minim de dificultate, ajungand pana la sfarsitul saptamanii sa se aventureze pe partiile cu grad mare de dificultate. Recomandam partia Sitnyakovo 1 (5.800 m lungime) tuturor schiorilor incepatori. Schiorii medii au insa un avantaj in aceasta statiune si anume faptul ca majoritatea partiilor sunt tocmai potrivite nivelului lor. Acestia pot alege sa schieze pe oricare dintre partiile situate intre zonele Yastrebets si Sitnyakovski. De la Yastrebets telecabina cu capacitate de 6 persoane urca 5 km, trecand de la bulevardele insorite din bazinul Moussala la padurile inzapezite.
Schiorii avansati si profesionistii se pot bucura de partiile Markujik 2 si 3. Se pot aventura deasemena pe pista de testare pentru Cupa Mondiala, una dintre cele mai provocatoare partii din zona Yastrebets, sau pe partiile neamenajate, printre copaci.


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Borovets

Aparthotel Borovets Garden

Aparthotel Borovets Garden Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel BOROVETS GARDEN este o alegere excelenta pentru o vacanta la munte pentru oricine cauta o combinaţie perfectă de servicii la un hotel clasic si toate tipurile de confort. Aici, fiecare oaspete se va bucura de ospitalitate, servicii atente şi confort de primă clasă.


Aparthotel Euphoria Club And Spa

Aparthotel Euphoria Club And Spa Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel EUPHORIA CLUB este un refugiu prietenos si ospitalier de linişte şi relaxare plasat într-un peisaj unic. Este deschis tot anul.


Aparthotel Flora Complex

Aparthotel Flora Complex Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel FLORA COMPLEX este un complex hotelier nou de 4 stele situat in partea centrala a statiunii Borovets, cea mai veche statiune bulgară de schi, la poalele Rila National Park si oferă toate facilităţile asigurându-vă de o sedere placuta. Este deschis tot anul.


Aparthotel Flora Residence Daisy

Aparthotel Flora Residence Daisy Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel FLORA RESIDENCE–DAISY este perfect atat pentru afaceri cat si pentru turisti. Se mândrește cu o locație convenabilă, cu facilități moderne în fiecare cameră și servicii superbe.


Aparthotel Royal Plaza

Aparthotel Royal Plaza Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel ROYAL PLAZA ofera atmosfera placuta si servicii de prima clasă pe întreag anul. Categoria de trei stele al hotelului atrage vizitatori din întreaga lume. Vă oferă o casă confortabilă şi o ocazia unică de a beneficia de o iarnă exelenta cu apartamente cu o vedere minunată la natura înconjurătoare. Această dezvoltare asigura atmosfera relaxantă a unui complex de calitate excelentă. Aici vă veţi simţi în siguranţă ca acasă, cu familia ta, cu prietenii.


Aparthotel Semiramida Gardens

Aparthotel Semiramida Gardens Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

Hotelul SEMIRAMIDA GARDENS este format din patru unităţi interconectate, fiecare unitate este echipata cu un lift si este alegerea perfectă pentru o vacanţă de familie sau un refugiu romantic în munte. Interiorul hotelului ofera o multime de spatii de lumină în zonele comune. Ferestrele mari în hol şi zonă de recepţie dezvăluie vederi frumoase a păduri de pin din jur.


Aparthotel Villa Park

Aparthotel Villa Park Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

ApartHotel VILLA PARK este situat în centrul uneia dintre cele mai mari și cele mai prestigioase stațiuni de munte si centre de schi din Bulgaria – Borovets. Complexul este situat la poalele Muntilor Rila, între păduri de pin și peisaje montane frumoase, într-un loc liniștit și în apropiere de atracții (magazine, restaurante, prima stație de telecabină). Hotelul oferă oportunitatea excelentă pentru vacanță la munte, pentru weekend, pentru o vacanță de schi și snowboard sau drumeții de munte.


Hotel Alpin

Hotel Alpin Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

Hotel ALPIN oferă oportunităţi deosebite pentru o vacanta de iarna la schi, servicii de înaltă calitate şi interior de lux din lemn şi marmură. Hotelul combină o vacanţă de iarnă la munte cu servicii de primă clasă şi lux rafinat


Hotel Bor

Hotel Bor Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

Hotel BOR este construit într-un stil tipic alpin, prietenos și confortabil, situat într-o locație liniștită, în mijlocul frumoasei păduri de pini, oferă toate facilitățile pentru o vacanță plăcută în iarnă și de vară.


Hotel Borovets Hills

Hotel Borovets Hills Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Borovets, Bulgaria)

Hotel BOROVETS HILLS este printre cele mai moderne și mai elegante hoteluri alpine din Bulgaria. La numai 70 km distanță de Sofia, amplasat în mijlocul pădurilor de pin din stațiunea de schi Borovets, hotelul oferă o multitudine de oportunități de vacanță, sport și călătorii de afaceri, cu toate facilitățile și facilitățile sale în partea superioară și mai pașnică a stațiunii. Hotelul este la aproximativ 100 m de pârtia de schi Yastrebets 3, de unde schiorii au acces la întreaga infrastructură a stațiunii. Anul constructiei 2008, anul ultimei renovari 2011.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com