Varna, Bulgaria

Descriere Varna Bulgaria

Varna este cel de-al doilea oraş ca mărime din Bulgaria şi cel mai mare de pe coasta bulgară a Mării Negre, care acoperă o suprafaţă de 205 kilometri pătraţi Amplasarea oraşului în partea nordica a litoralului bulgăresc precum şi bogăţia resurselor naturale îl transforma în unul dintre cele mai cunoscute centre europene şi cel mai mare din regiunea Marii Negre.  In acelaşi timp el face legătura dintre Orientul mijlociu şi Europa de vest. În cazul în care vă gândiţi ce este atât de special despre Varna, iată 10 cele mai importante motive să vizitaţi oraşul.

1. Climatul
Varna este situată pe coasta vestică a Mării Negre şi datorită acestui fapt se bucura de o climă blândă tot timpul anului. Cea mai rece perioadă a anului, de obicei, este din luna decembrie până luna martie, când temperatura medie variază între 5 şi 10°C. Vara începe la începutul lunii mai până la începutul lunii octombrie. Vara temperaturile variază de obicei între 25°C şi 35°C, lunile cele mai plăcute pentru a merge la plajă şi a se bucură de soare sunt iulie şi august. Temperatură apei mării în timpul verii de obicei variază între 23-27°C.

2. Plaje şi ape minerale
Zona oraşului Varna, care cuprinde şi staţiunile Nisipurile de Aur şi Sv. Konstantin si Elena sunt bine cunoscute pentru plajele sale minunate largi, marea albastră caldă, izvoarele minerale curative. La staţiunea Sv. Konstantin si Elena există 7 izvoare minerale cu temperatura apei între 40 şi 60 de grade, fără un analog în Europa. Acestea sunt de magneziu şi calciu şi sunt cu mineralizare scăzută, tratând cu succes boli cardiovasculare. În combinaţie cu climatul, impactului ei devine şi mai puternic. Staţiunea Nisipurile de Aur este considerată "Perla litoralului bulgăresc".

3. Istoria
Este leagănul celei mai vechi civilizaţii Europene. La Varna puteţi vedea originalele celor mai vechi artefacte din aur din lume, datate între anii 4400 - 4200 î. Hr. Şi asta doar pentru începutul turului dvs. istoric - există multe alte comori din perioadele şi culturile ulterioare, precum tracică, greacă, romană, bizantină, bulgară, etc. Un interes mare în rândul vizitatorilor oraşului Varna, reprezintă bogatele colecţii ale muzeelor oraşului Varna, mai mult decât atât, Termele romane a patra după mărime din Europa, se numără printre aceste muzee - II - III sec. d. Hr. când este şi înflorirea Odesosului Roman.

4. Viaţa Culturală şi festivaluri
Varna are o multitudine de evenimente culturale, care conţin folclor, muzică, balet, operă şi teatru, filme şi prezentări animate - fotografii, expoziţii în aer liber şi multe galerii de artă.

5. Vinul şi bucătăria

Varna este cunoscută cu soiurile sale de struguri pentru vin  şi cu calitatea bună a vinului, care se produce din acestea. Cramele tot mai des oferă degustarea produselor sale, prezentate printr-un mod interesant şi memorabil. Se organizează festivaluri, dedicate varietăţii de gusturi, care sunt o experienţă interesantă şi o atingere a tradiţiilor culinare necunoscute. În Varna, de asemenea, veţi găsi numeroase restaurante unde va puteţi delecta cu preparatele locale.

6. Ospitalitatea localnicilor
Bulgarii sunt un popor foarte ospitalier. Veţi avea posibilitatea să fiţi primiţi în mod tradiţional cu mâncăruri locale delicioase şi vin. Majoritatea tinerilor bulgari vorbesc limba engleză şi alte limbi străine.

7. Arhitectura
Până la eliberarea Bulgariei de sub dominaţia otomană în 1878, Varna este un oraş tipic oriental, cu o suprafaţă de aproximativ 170 ha şi o populaţie de aproximativ 20.000 de persoane, formată în principal dine turci, găgăuzi, grecii şi alţii. Bulgarii sunt o minoritate. Acest lucru determină o pătrundere mai lentă a influenţei culturale europene, inclusiv în arhitectură. Caracteristic în construcţia în ansamblu a oraşului modern este influenţa europeană, şi cea a ţărilor mediteraneene. Se întâlnesc elemente arhitecturale bizantine, arabe, maure, armene etc., îmbogăţite cu ornamente egiptene ciudate şi abstracte. Clădirile mari publice şi comerciale sunt originale şi poartă semnele unei construcţii mari.

8. Viaţa de noapte
Varna are o viaţă de noapte impresionantă şi mulţi spun că "oraşul nu doarme niciodată" În timpul lunilor de vară, este aproape imposibil să găseşti un bar sau un club de noapte închis. Majoritatea barurilor şi restaurantelor vară sunt situate direct pe malul mării, în apropierea Parcului Grădina Mării.

9. Oportunităţi de cumpărături
În Varna puteţi găsi o mulţime de centre comerciale moderne, pieţe tradiţionale în aer liber, precum şi magazine mici.

10. Un raport "preţ-calitate" bun
Şi nu în ultimul rând, trebui să notăm, că preţurile pe care le veţi plăti în Varna sunt convenabile în ceea ce priveşte calitatea serviciilor oferite. Acestea sunt cele 10 motive pentru care să vizitaţi Varna, dar cu siguranţă nu singurele. Nu ezitaţi şi începeţi planificarea călătoriei dvs.!
Am fi onoraţi să fim gazdele dumneavoastră!


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Varna

Aparthotel Varna South Bay Beach Residence

Aparthotel Varna South Bay Beach Residence Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Varna, Bulgaria)

Aparthotel VARNA SOUTH BAY BEACH RESIDENCE pune la dispozitia dumneavoastra cele mai bune servicii si facilitati, care va vor face sa va simtiti minunat in unul din cele mai frumoase orase de pe coasta Bulgariei.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com