Bansko, Bulgaria

Descriere Bansko Bulgaria

Bansko este situat la poalele Muntilor Pirin, la apoximativ 160 km de Sofia si la 530 km de Bucuresti. Altitudinea medie a statiunii este de 930 m dar domeniul schiabil ce porneste din statiune ajunge pana aproape de 2600 m.
Bansko a fost denumit de catre jurnalistii straini in 2007 "Capitala statiunilor de iarna din Europa de Est" sau "Statiunea de iarna cu cea mai rapida dezvoltare din Europa".
Un lucru e clar - datorita dezvoltarii enorme din ultimii ani, Bansko s-a metamorfozat din satucul cu locuri de cazare pe la "gazde"-in statiunea de iarna numarul unu din Bulgaria.
Astazi vechiul sat Bansko a devenit centrul istoric al statiunii, avand case cu arhitectura balcanica, multe din cladiri adapostind mici afaceri de familie - pensiuni, magazine de suveniruri, taverne, restaurante. In jurul centrului au crescut in ultimii ani sute de vile, hoteluri si aparthoteluri cele mai multe avand minim 3 sau 4 stele, ajungand in iarna trecuta ('08-'09) la 14 000 paturi de cazare fara a socoti nenumaratele hoteluri care s-au mai deschis peste vara precum si cele care sunt aproape gata.
Acum multe din santierele din Bansko sunt aproape de final. In zonele noi construite, mai puteti da peste drumuri inca neasfaltate dar acolo veti gasi si hotelurile cele mai noi, toate cu centre de wellnes si spa. Cu ce seamana peisajul de la Bansko? O depresiunea ca o campie, inconjurata de cei mai inalti multi ai Bulgariei: Muntii Pirin in marginea sudica a statiunii, Muntii Rila la cativa km nord de statiune - ambii cu varfuri de peste 2900 m. La est, Muntii Rodopi - cu inaltimi de peste 2100 m. Raul Razlog desparte acum zona veche a orasului de parcarea imensa de la telegondola. De-a lungul raului, incepe partia, cu o panta perfecta pentru invatacei intr-ale schiului. Mai sus, peisajul se schimba si va da impresia ca sunteti in Alpi.Bansko este in general o statiune sigura. Localnici au realizat importanta turistilor si fiind ospitalieri din fire, vor face tot posibilul sa va simtiti bine.
Cei care nu au fost in Bulgaria, asociaza tara cu zvonuri mai putin ortodoxe, cum ca poti fi pradat la drumul mare, ca apar hotii cu pusca din tufisuri si alte asemenea legende. Auzim frecvent turisti care nici nu se gandesc la Bulgaria din aceste motive. In fapt pot spune ca la baza zvonurilor au stat intamplari adevarate dar care sau petrecut cu predilectie in anii '90. Acum Bulgaria este la fel de sigura ca si Romania (asta daca considerati Romania o tara sigura). Hotii de alta data ori s-au imbogatit, ori au plecat la furat in lume. Dau un singur exemplu menit sa va linisteasca. Acum 2 ani, urcam cu autocarul spre Pasul Sipka din Muntii Balcani cand s-a ridicat usa la o cala de bagaje si am pierdut un bagaj. Am putut opri abia in Pasul Sipca, la cativa km. Un sofer Bulgar aflat in spatele nostru, a vazut totul, a recuperat bagajul si ni l-a adus acolo unde am oprit.


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Bansko

Aparthotel Adeona Ski Spa

Aparthotel Adeona Ski Spa Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel ADEONA SKI & SPA va poate oferi conditii excelente de odihna si tratament in orice anotimp. Hotelul va intampina si va fascineaza cu arhitectura exterioara tipica pentru orasul Bansko, cu apartamente moderne si de lux.


Aparthotel All Seasons Club

Aparthotel All Seasons Club Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel ALL SEASON'S CLUB oferă confort oaspeţilor săi şi servicii de calitate poziţia sa perfectă face cel mai bun loc pentru vacanta iarna si vara.


Aparthotel Astera Bansko

Aparthotel Astera Bansko Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel ASTERA BANSKO este compus din 2 cladiri, una ce contine facilitatile principale ale hotelului (a fost construita in 2011 si contine camere duble si cateva apartamente) si o cladire de apartamente construita in 2005 (contine apartamente si studio-uri); cu un numar total de 5 etaje, 4 lifturi si 130 de camere. Cele doua cladiri nu sunt conectate, amandoua dispun de receptie, restaurant si lobby bar. Astera este unul dintre cele mai cautate si dorite hoteluri din Bansko datorita Aquapark-ului sau, a piscinelor si Spa-ului, a proximitatii fata de partie, dar si a calitatii serviciilor care sunt deosebite.


Aparthotel Bansko Royal Tower

Aparthotel Bansko Royal Tower Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel BANSKO ROYAL TOWER, petreceți vacanta în mod activ pe pârtiile de schi şi vă bucuraţi-vă de partea istorică a statiunii Bansko cu casele sale tradiționale din lemn. Un hotel confortabil, situat la cativa pasi de statia de telegondola. O alegere potrivita pentru o vacanta de iarna perfecta.


Aparthotel Belmont

Aparthotel Belmont Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel BELMONT este alegerea ideala pentru petrecerea unei vacante de vis in statiunea Bansko. Acesta pune la dispozitia oaspetilor sai servicii de calitate si va garanteaza un sejur linistit si relaxant.


Aparthotel Belvedere Holiday Club

Aparthotel Belvedere Holiday Club Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel BELVEDERE HOLIDAY CLUB este un complex modern, confortabil si mai ales, cu un raport calitate-pret echitabil. Este recomandat tuturor celor ce vor sa petreaca o vacanta relaxanta si care cunosc adevarata putere de binefacere a aerului rece de munte.


Aparthotel Bojurland

Aparthotel Bojurland Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel BOJURLAND este deschis pentru vizitatori tot timpul anului si ofera conditii excelente pentru recreere, sport, întâlniri de afaceri, precum şi evenimente de companie şi sarbatori.


Aparthotel Casa Karina

Aparthotel Casa Karina Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel CASA KARINA a fost construit in anul 2007. Conditiile de cazare exceptionale, produsele traditionale delicioase, proximitatea partiilor, facilitatile multiple si nu in ultimul rand serviciile de calitate si tarifele convenabile fac ca Aparthotel Casa Karina sa fie preferat de turistii din toata Europa pentru petrecerea vacantei de iarna si a sarbatorilor.


Aparthotel Chalet Elegant

Aparthotel Chalet Elegant Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel CHALET ELEGANT este elegant şi atractiv pentru odihnă, satisface gusturile celor mai rafinati clienti prin conditiile de cazare si serviciile oferite.


Aparthotel Confort

Aparthotel Confort Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Bansko, Bulgaria)

ApartHotel CONFORT este unul dintre cele mai noi hoteluri din Bansko. Construit pentru a oferi cele mai bune servicii de agrement în clasa sa si oferi clienților săi posibilitatea de odihnă si relaxare de neuitat.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com