Cairo, Egipt

Descriere Cairo Egipt

Cairo (EL QAHIRA), capitala Egiptului este cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african-6 818 000 locuitori si este strabatut de fluviul Nil. Este cel mai mare centru industrial al tarii (cca 1/4 din productia globala industriala a Egiptului), principal centru cultural stiintific al tarii si unul dintre cele mai importante din Africa (40 societati si institutii stiintifice, 4 universitati, 20 de biblioteci mai importante, 11 muzee, 9 teatre). Cine vrea sa cunoasca orasul si imprejurimile, trebuie sa mearga si sa-l vada din turnul inalt de 187 m contruit din beton armat si invesmantat cu granit rosu de sus pana jos. Opt milioane de placi de mozaic au fost necesare pentru construirea hainei exterioare a turnului. Dintre numeroasele moscheie care le intalnim in Cairo este Mohamed Ali care are o lungime de aproape 100 m si o latime de 52 m. Nu trebuie uitat Muzeul Egiptean, ale carui saloane sunt pline de sarcofage, statuile zeilor, regilor si faraoni, vase, instrumente muzicale, bijuterii si papirusuri. Din numeroasele camere ale muzeului se mai poate vizitata camera mumiilor regale, unde sunt expuse in vitrine de sticla mumiile a 13 faraoni. In anul 640, generalul Amr Ibn El-As al califilor omayazi, ridica o moschee pe locul unde i-si stabilise prima oara cortul, dand noului oras ce lua fiinta in jur numelor Al Fastat in limba araba ''Cort''. Distrus 100 de ani mai tarziu de abassizi, orasul a fost reintemeiat in anul 969 de Gohar, general al armatei califilor fatimizi, luand denumirea de El Qahirah, de la El Qaher care inseamna ''victoriosul, sagetatorul'' nume dat de arabi planetei Marte, care in momentul asezarii pietrei de temelie a orasului avea o maxima apropiere de Pamant. Cairo, cu o suprafata de 997.738 kmp si o populatie de circa 6 milioane de locuitori, este capitala si cel mai insemnat oras al Egiptului, considerat inima Egiptului de mai bine de 1000 de ani. Cairo islamic reprezinta orasul vechi, medieval, care te duce inapoi in timp, cu 600-700 de ani, este cea mai populata zona din Egipt. Districte precum Darb al-Ahmar sunt pline de stradute inguste, case mici din paianta, capre, camile si magari. Peste tot sunt temple si moschei, in aceasta parte a capitalei punctele de atractie sunt: Moscheea Ibn Tulun, care dateaza din secolul al IX-lea si este una dintre cele mai mari din lume, Mausoleul lui Imam ash-Shafi'i, cel mai mare mormant islamic in care se afla ingropat unul dintre sfintii Islamului si Citadela, una dintre cele mai faimoase fortarete unde isi avea sediul puterea egipteana timp de 700 de ani.
Cateva obiective turistice renumite ale orasului sunt: Moscheea lui Ibn Tuluna (876-879) care este una dintre cele mai vechi moschee din Cairo situata in Gamaliye,o regiune saraca si foarte populata. Aceast edificiu a fost construit pe acelasi loc in care dupa legendele egiptene Abraham sa pregatit sa-si sacrifice fiul. Pentru prima data sa folosit in arhitectura mosleema peretii si usi in arc care da moscheei luminozitate. Ornamentele columnelor sunt sricte si geometrice.
Citadela lui Saladin este un castel medieval construit pe singurul deal intre Nil si Mukattama. In anul 1824 acest caste a fost distrus in urma unei explozii puternice. Pe ruinele castelului Muhammad Ali a inceput construirea unor palate si moschee. In acest loc se afla si Palatul lui Al-Haram in care se afla muzeul militar.


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Cairo

Hotel Mena Palace

Hotel Mena Palace Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Cairo, Egipt)

Hotel MENA PALACE este ideal pentru cei ce doresc sa descopere atractiile istorice si culturale si zonele ideale pentru cumparaturi ale orasului Cairo. Transferul de la aeroport la hotel poate fi asigurat la cerere.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com