Bulgaria Balneo si Spa Hotels 2024
Hissar

Celebra in lume – statiune SPA

Oraş vechi bulgar şi spa resort celebru in lume Hissar este situat în centrul Bulgariei, în partea de sud a muntilor Sredna Gora, 42 km nord de Plovdiv şi 167 km est de Sofia in apropiere de Valea Trandafirilor.

Vechi oras Bulgar

În epoca a Imperiului Roman, orasul numit Augusta, a fost un centru celebru de vindecare, cu palate imperiale, străzi largi de piatră, băi de marmură, statui cu zei romani şi vegetaţie exuberanta. Astăzi Hissar este o staţiune spa moderna care oferă toate facilităţile pentru balneoterapie. In Hissar exista 22 de izvoare minerale forate, cu temperaturi cuprinse 37 - 51 grade Celsius. Apa minerală este limpede, incoloră şi gust foarte bun, uşor mineralizata, hipo şi hiper termica cu o predominanţă de hidrocarbură, sodiu, sulfat şi ioni de fluor, precum şi cantităţi substanţiale de gaz radioactiv. Emanaţia radioactiva este de 10-165 Em, pH - 7.6 - 9.02 şi peste 20 de microelemente. Conţinutul de acid - 200-270 MGL. Apa minerală a Hissarului poate fi folosita atât ca apa de masă cit şi de prevenire a bolilor ale tractului gastro-intestinale, nefrolitiază şi boli nephro-urologice, litiază biliară, boli locomotorii sistem, boli ginecologice, boli endocrine, metabolice, artherosclerosis precoce şi procesele de senilitate prematură, boli dentare şi de prevenire a cariilor dentare, intoxicaţie cronică cu metale grele şi substanţe farmaceutice. Clima este continental moderată, cu ierni blânde şi calde iar media anuală este de 12 zile ninsoare. Primăvara vine devreme, vara este cald temperat, cu o temperatura medie de 22 grade Celsius. Toamna este caldă şi de lungă durată. Umiditatea medie anuala este moderată (70%). Vremea cu ceaţă este o excepţie. Perioadele ploioase sunt din lunile iunie pina in noiembrie. Zile cu soare – 280/an.

Atractii turistice: muzeul de Arheologie din str Alexander Stamboliiski, orele de lucru: 8.00–12.00, 13.30–17.30. Cetatea Hissar are forma unui patrulater neregulat cu o suprafata de 300 hectare. Zidurile sale sunt unele dintre cele mai bune ziduri de apărare conservate în Bulgaria. În trecut se putea intra în oraş prin 4 porti, cu o poarta principală in sud numita "Cămile". Mormântul Hissar este un mormânt de familie, compus dintr-un pasaj overarched, o scară şi o cameră mortuară cu fresce culorate şi 4 culori de mozaic. Alte sit-uri interesante sunt: ​​clădirea Banski (băi), bazilicile Vechilor creştini (5 -6 THC-lea.), biserica-mormânt datata din 10-12 THC, moscheile din partea de vest a oraşului, Sfânta Biserica Maica Domnului în templu Momina din cartierul Banya, templul St.Dimitar in zona rezidentiala Verigovo, Sf. Pantaleimon templu, Petar şi biserica Sf. Pavel. Foarte interesante sunt centurile unice, şiragul de mărgele de la Banja Momina din cartierul Hissar.

Transport

Hissarya are linii regulate de autobuz la Plovdiv, Karlovo, Panagyurishte, satul Krastevitch si altele.

Zone limitrofe

Hissar este un punct de plecare a traseelor turistice prin Sredna Gora Central. De aici sunt marcate trasee turistice la Inn Orela (5h). Din Inn puteţi trece la Inn Chivira (3h), Inn Bogdan (5h), sau puteţi urca vârfurile Alexitza (1h), Fenera (20min), Kozya ( 20 min. ).


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Tip oferta:
    Categoria de cazare:
    Tip transport:
    Tip masa:
Rezervare telefonica sau email

Oferte Bulgaria Balneo si Spa Hotels 2024 Hissar

Cazare Hotel Augusta

Hotel Augusta Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare+
(Hissar, Bulgaria)

Hotel AUGUSTA este cel mai mare hotel din resortul Hissar. Hotelul este cel mai mare centru balneo & relaxare cu personal medical de înalta calificare. In centru se pot face...
Oferta Cazare
Pentru perioada: ( 10 Mai 2017 - 1 Decembrie 2017 )
Tip transport: Individual;
Tip masa: Mic Dejun (BB);

pret incepand de la
19 €

Dragi turisti,

Pentru informarile referitoare la acest hotel, va rugam accesati
sistemul de rezervari, sectiunea "rezervari on-line", dupa care urmariti pasii din sistemul de rezervari on-line al site-ului sau cereti oferta personalizata.


Cazare Hotel Hissar

Hotel Hissar Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Hissar, Bulgaria)

Hotel HISSAR Complex SPA ofera o multime de oportunitati de recreere pe termen scurt şi lung, balneologie, turismul sportiv, intalniri de afaceri sau de divertisment...
Oferta Cazare
Pentru perioada: ( 10 Mai 2017 - 1 Decembrie 2017 )
Tip transport: Individual;
Tip masa: Mic Dejun (BB);

pret incepand de la
27 €

Dragi turisti,

Pentru informarile referitoare la acest hotel, va rugam accesati
sistemul de rezervari, sectiunea "rezervari on-line", dupa care urmariti pasii din sistemul de rezervari on-line al site-ului sau cereti oferta personalizata.
Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com