Petra, Iordania

Descriere Petra Iordania

Orasul Petra, oras antic din Orientul Mijlociu, in Iordania, a stat ascuns intre munti pana cand a fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt in 1812. Se afla in apropiere de coltul sud-estic al Iordaniei, la est de granita cu Israel. Orasul in sine se afla langa Muntele Hor (in Sriptura este locul unde fratele lui Moise, Aaron, a murit). Petra a fost ridicat initial ca si capitala a nabateenilor. A fost construit intr-o vale de munti de piatra, iar orasul insusi se afla in munte. Din cauza pozitionarii orasului, locuitorii aveau doua mari avantaje: orasul putea controla doua mari drumuri comerciale din acele zile, asigurand o economie bogata. Fiind construit in piatra, orasul era foarte greu de atacat, asigurand un climat sigur pentru locuitorii sai. Orasul a fost decorat cu multe structuri artistice si picturi care au rezistat cu trecerea timpului. Orasul Petra a fost ridicat de catre niste triburi nomade numite nabateeni. Acestia, nu se stie insa de ce, s-au asezat in valea de la poalele Muntelui Hor si au dezvoltat o cultura ce a ajutat la raspandirea comertului in intreg Imperiu Roman si in culturile apropiate. Cu toate ca, in final, au fost depasiti de catre romani si alte culturi mai tarzii, nabateenii au prosperat prin agricultura, arta si literatura (cunoscuta prin inscriptiile de pe peretii orasului vechi, din cauza ca orice alta literatura a lor a fost pierduta in timp). Varietatea de desene si arhitectura din orasul Petra a dovedit ca nabateenii erau foarte creativi si inventivi. Unele rapoarte spun ca in jur de 30,000 de oameni au trait in oras in primii ani de existenta.Orasul Petra de azi este un loc minunat pe care sa-l vizitezi in vacanta. Cu toate ca se afla intr-o tara cu o puternica si moderna cultura islamica, multi vestici viziteaza orasul pentru istoria si arhitectura lui. Orasul este foarte greu de gasit insa. Destul de recent a fost adaugat pe lista Noilor Sapte Minuni ale Lumii. Cei care viziteaza orasul antic vor ramane cu o frumoasa lectie de istorie si adevar biblic. De-a lungul timpului multi s-au plimbat pe strazile orasului Petra si multi au trait aici. Scriptura a surprins putin din istoria lui si a oferit o viziune asupra activitatilor zilnice din oras in trecutul sau. in antichitate orasul Petra se numea Rekem si acest nume antic apare mentionat in Manuscrisele de la Marea Moarta. Conform traditiei arabe, orasul Petra este locul in care Moise, in timpul calatoriei prin pustiu, a lovit cu toiagul stanca din care a iesit apa pentru poporul insetat. Istoricii au identificat orasul Petra drept capitala nabataenilor (nabateeni) - triburi nomade de arabi, care au ridicat acest oras spectaculos in secolul 6 i.Hr., si l-au numit "Orasul rosu" sau "Orasul colorat", deoarece templele sale sapate direct in stanca rosiatica sunt colorate diferit in lumina afintitului. Denumirea moderna - "Petra" - provine din limba greaca, si inseamna "piatra".


Filtru dupa:

    Tip unitate cazare:
    Categoria de cazare:
Rezervare telefonica sau email

Unitati de cazare Petra

Hotel Alanbat

Hotel Alanbat Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel ALANBAT vă poate oferi asistenţă cu experienţă în obţinerea de a vizita orasul Petra. Echipele hotelului sunt gata să vă arate ospitalitatea iordaniana.


Hotel Bait Zaman

Hotel Bait Zaman Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel BAIT ZAMAN este conceput atât pentru afaceri cât şi călătorii de agrement. Aici, oaspeţii se pot bucura de acces uşor la tot ceea ce oraşul plin de viaţă are de oferit. Cu locaţia sa convenabilă, hotelul oferă acces uşor la destinatiile oraşului ce trebuie vazute.


Hotel Candles

Hotel Candles Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel CANDLES cu locul lui de amplasare va face mai uşor să va desfăşurati activităţile de turism sau de agrement. Sunteţi la doar câteva minute distanţă de piaţă, centrul local. Are o locaţie excepţională, la poalele dealului (unul din cele mai pitoreşti locatii) care permite oaspeţilor să se bucure de un răsărit magic.


Hotel Guest House

Hotel Guest House Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel GUEST HOUSE este cea mai bună alegere în gama si sub conducerea grupului Crowne Plaza Petra.


Hotel Kings Way

Hotel Kings Way Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel KINGS WAY are unele facilităţi uimitoare pentru oaspeti.


Hotel Marriott

Hotel Marriott Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel MARRIOTT oferă o gamă largă de servicii şi facilităţi pentru a va face o vacanţă confortabilă şi plăcută pentru a satisface nevoile călătoriilor de afaceri, precum şi pentru călătoriile de plăcere. De la hotel pentru a ajunge la Petra este nevoie de o scurtă plimbare pentru ca hotelul este situat în afara oraşului. Cu toate acestea, din cauza altitudinii, Marriott vă oferă avantajul unor privelişti uimitoare asupra văii.


Hotel Movenpick Nabateans Castles

Hotel Movenpick Nabateans Castles Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel MOVENPICK NABATEANS CASTLES dispune de o vasta colectie de carti cu regiunea din Petra şi jocuri de familie. Un semineu pentru relaxare, pentru serile de iarnă, ​​iar pentru copii sunt distracţii pe tot parcursul anului de la Fun Factory cu numeroasele sale jucarii si jocuri.


Hotel Movenpick Resort

Hotel Movenpick Resort Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel MOVENPICK RESORT oferă multe oportunităţi de recreere pentru adulţi şi copii.


Hotel Petra Panorama

Hotel Petra Panorama Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel PETRA PANORAMA dispune de facilităţi moderne pentru a asigura un sentiment de confort de neegalat. În plus, hotelul ofera o multime de drumetii pentru a face sejurul dumneavoastră cit mai placut si oricare ar fi scopul vizitei, Hotelul Petra Panorama este o alegere excelentă pentru sejurul dvs.


Hotel Taybat Zaman

Hotel Taybat Zaman Categoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazareCategoria de cazare
(Petra, Iordania)

Hotel TAYBAT ZAMAN este construit cu ziduri groase de piatră, care păstrează rece in verile calde şi cald în timpul iernilor, cu ferestre şi uşi decorate rustic. În interior, arcadele sunt încă înnegrite de trecerea timpului. Mobilierul este confortabil, dar rămân fidel stilului secolului 19, cu o linie exotica araba.

Copyright © 2024 VGtour Romania. Site creat de ColorPixel

Gazduit de www.zooku.ro Partener Portalturism.com